6 juli 2020

Nieuwe bermblokken voor gemeente Dalfsen

Voor de gemeente Dalfsen zijn de bermen aan de Nieuwendijk te Nieuwleusen (vanaf Westeinde, N758 tot spoorwegovergang) opgewaardeerd. De oude blokken 40 x 60 cm zijn geruimd en vervangen door de RONA®Bermverbandblokken 80 cm genokt.

Lees meer

1 juli 2020

ZOMERVAKANTIE VOOR ALTENA IN WEEK 32

De vakantie is in aantocht en daarom willen wij u informeren dat Altena Infra Materialen in week 32 gesloten is.

Lees meer

29 juni 2020

RONA®Taludplaten voor Waterschap Brabantse Delta

In opdracht van Waterschap Brabantse Delta heeft Altena Infra-materialen RONA®Taludplaten én onderliggend lusjes geotextiel mogen leveren. Op deze manier wordt de kwetsbare folie op de taluds van de heloftyenfilterbakken te Breda goed beschermt.
Dit alles is vakkundig neergelegd en afgewerkt door Ronnie van der Pluijm.In opdracht van Waterschap Brabantse Delta heeft Altena Infra-materialen Taludplaten én onderliggend lusjes geotextiel mogen leveren. Op deze manier wordt de kwetsbare folie op de taluds van de heloftyenfilterbakken te Breda goed beschermt.
Dit alles is vakkundig neergelegd en afgewerkt door Ronnie van der Pluijm.

Lees meer

29 juni 2020

UHMWPE grotendeels van gerecycled materiaal

In opdracht van Gebr. de Leeuw B.V. heeft Altena Infra-materialen UHMWPE wrijfstijlen geleverd van grotendeels gerecycled materiaal. Tevens produceren wij dichtbij, in dit geval binnen een straal van 200 km. Netjes voorzien vellingkanten en afschuinde onderzijde.

Lees meer

20 mei 2020

Altena levert RONA®Blokkenmat bij Aquaduct Veenwatering.

Momenteel werkt COMOL5 RijnlandRoute aan één van de drie projecten voor het realiseren van de RijnlandRoute (N343).

Één van de projecten is de aanleg van het Aquaduct in de Veenwatering. Altena Infra-materialen heeft de RONA®Blokkenmat B9 mogen leveren voor op de watergang.

15 mei 2020

Let op! Hemelvaart 21 en vrijdag 22 mei zijn wij gesloten.

In verband met Hemelvaart is Altena donderdag 21 en vrijdag 22 mei gesloten. Mocht u nog iets geleverd willen hebben adviseren wij u tijdig bij ons te bestellen.

4 mei 2020

Voorzorgsmaatregelingen ivm Coronavirus

Beste Relatie,

Iedereen is druk met het Coronavirus en ons wordt aanbevolen om sociale contacten te beperken. Maar we kunnen gelukkig blijven bouwen en zolang het ons lukt en de gezondheid van onze medewerkers het toelaat zal ALTENA geopend blijven en blijven we ons inzetten om jouw business maximaal door te laten gaan. Dit kan echter alleen als we gezamenlijk de gezondheid van jou als klant, onze leveranciers en onze eigen medewerkers vooropstellen. Hierbij gaan we uit van de volgende punten:

Lees meer

14 april 2020

Altena Infra Materialen gaat online meeten

In deze ongewone tijd kunnen wij helaas niet iedereen persoonlijk bezoeken. Toch willen wij u graag van informatie blijven voorzien. Derhalve plannen wij graag een online meeting in, waarin onze adviseurs u van alle benodigde informatie voorzien.

Plan een meeting in en u staat vrij om alles te vragen wat u wilt weten van ons complete assortiment Infra materialen.

11 februari 2020

Bescherming invaren bij hoog water

Het klimaat verandert, waardoor rivieren steeds meer water te verwerken krijgen. Om te voorkomen dat schepen bij hoog water de gegraven nevengeul Lent bij Nijmegen invaren wordt deze beschermd met een drijvende pontons welke zijn voorzien onze kunststof profielen.

Meer info RONA®Prolen – iLent

5 februari 2020

Altena levert Wootex® voor de renovatie van de Marknessersluis.

In samenwerking met Provincie Flevoland en Tebezo Waterbouw & Nautische Dienstverlening B.V. heeft Altena Infra-materialen. , Wootex® en UHMW-PE producten mogen leveren bij de renovatie van de Marknessersluis.

17 december 2019

Ivm de feestdagen is Altena gesloten t/m 5 januari

Altena wenst iedereen een hele fijne kerst en een gelukkig 2020.

In verband met de feestdagen zijn wij gesloten t/m 5 januari.
Voor dringende zaken kunt u ons bereiken op de bij u bekende 06 nummers.

We zien u graag in het nieuwe jaar!

26 september 2019

Altena levert duiker voor fietsverbinding Meerstad-Groningen

In de wijk Groenewei in het bijzondere Meerstad woon je midden in het groen én toch fiets je in slechts 22 minuten naar het levendige centrum van Groningen. Altena heeft een RONA® Multiplate duiker mogen leveren voor een snelle fietsverbinding naar Groningen.

Hoofdaannemer: Bouwhuis Aannemingsmaatschappij ‘Bouwmij’ Beerzerveld

25 juli 2019

Gemeente Dalfsen kiest voor duurzame bermverharding

In opdracht van de Gemeente Dalfsen heeft Altena Infra-materialen duurzame bermverharding mogen leveren. In samenwerking met Lansink Wegenbouw en Van Lenthe Dalfsen zijn RONA®Bermverbandblokken naast het onlangs geasfalteerde wegdek in Dalfsen geplaatst.

Lees meer

17 juli 2019

N409 Houten-Nieuwegein weer een stukje veiliger

De provinciale weg N409 tussen Houten en Nieuwegein is weer een stukje veiliger gemaakt.

In samenwerking met @MourikGA en @VanLentheDalfsen is het RONA®Bermverbandsysteem van Altena Infra-materialen aangebracht.

Provincie Utrecht meldt dat naar inschatting de toepassing van bermverharding het aantal ongevallen met letsel zo’n twintig procent zal verminderen (SWOV).

17 juni 2019

Een dagje uit met deelnemers van De Zonnebloem

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor de “Altena-doet-goed-dag” met leden van de Zonnebloem. De dag ging regenachtig van start, maar de wolken maakten al snel plaats voor een heerlijk warm zonnetje. Rond het middaguur zijn we begonnen aan de verschillende routes door het Oude Ambachten & Speelgoed museum in Terschuur met meer dan 160 verschillende oude ambachten, beroepen, winkeltjes en een verzameling van oud en antiek speelgoed. Genoeg te zien dus! De leden van de Zonnebloem genoten zichtbaar en ook voor ons zelf was het een geslaagde dag.

Bekijk hieronder nog wat leuke kiekjes!

Meer weten over De Zonnebloem klik dan hier. Ook nieuwsgierig naar het museum? Klik dan hier.

13 juni 2019

Vrijdag 14 juni gesloten

Vrijdag 14 juni 2019 is het weer “Altena-doet-goed-dag”. Samen met leden van de Zonnebloem zijn wij eropuit en daarom de hele dag gesloten.
Maandag 17 juni staan wij weer voor u klaar. Uitgaand voor uw begrip, danken wij u alvast.

10 mei 2019

Het Groninger Landschap kiest voor boot-/trailerhelling van Altena Infra-materialen

Het Groninger Landschap heeft de herinrichting ten gunste van Natuurherstel Polder Breebaart opgedragen aan aannemer Jelle Bijlsma. Onderdeel van het werk is de aanleg van een boot-/trailerhelling op basis van het RONA®Blokkenmatras van Altena.

Op een vooraf fijn geprofileerd zandbed wordt het speciaal daarvoor ontwikkeld geotextiel lussenweefsel (HP90/90LL) terplekke aangebracht. Vervolgens worden de blokken hier op geplaatst. Ieder blok wordt afzonderlijk, zowel onder- als boven water, door middel van een hechtmortelsysteem (RONA®CTG) verankerd aan het lussenweefsel.

De nieuwe hellingbaan heeft een grootte van 100 meter bij 4,40 meter. Om te voorkomen dat een trailer doorschiet is er aan de teen van de constructie een afrijdbeveiliging door de aannemer aangebracht.

Meer weten? Klik hier of neem vrijblijvend contact met ons op.

Opdrachtgever: Het Groninger Landschap
Aannemer: Jelle Bijlsma
Product: RONA®Blokkenmatras

10 oktober 2018

Dag van de Duurzaamheid 2018

Ook Altena Infra-materialen heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Niet alleen vandaag, maar alle dagen van het jaar. Bijvoorbeeld met onze CO₂-arm geproduceerde RONA® Bermverbandblokken , de positieve invloed van de RONA® Zelfreinigende berm op water en milieu en het beperken van gebruik van niet herwinbare grondstoffen bij RONA® Ton en RONA® Ecostabiel

25 september 2018

Nieuw bij Altena: William Josemanders

William is al weer een paar weken geleden begonnen als accountmanager bij Altena Infra-materialen. Met zijn jarenlange ervaring als rayonmanager Zuid-Oost Nederland bij Betonindustrie De Hamer B.V. gaat hij een belangrijke bijdrage leveren aan het werk van Altena in de onderste regionen van het land.

We zijn dan ook erg blij met zijn komst en wensen William veel werkplezier!

9 juni 2018

Altena op stap met met deelnemers van De Zonnebloem

“Het was echt een geslaagd dagje gisteren. Je krijgt van veel mensen ook gelijk hun levensverhaal te horen”, aldus Raymond. Altena-Groep (Altena Steenhandel, Altena Inframaterialen en Altena Dak) ging gisterenmiddag met ongeveer 20 a 25 deelnemers van De Zonnebloem op pad naar het Aviodrome. Mooi om zo betekenisvol te zijn voor mensen met een lichamelijke beperking en elkaar als collega’s eens in een andere rol te zien.

Lees meer