D. RONA®Blokkenmat in natte omstandigheden

RONA®Blokkenmat in natte omstandigheden

De RONA®Blokkenmatten worden op maat samengesteld en prefab aangeleverd in een uitvoering die verwerking onder water mogelijk maakt. Dit kan door zowel éénzijdig als tweezijdig verwerken gebeuren. Bij verwerking volledig onder water en uit zicht kan het noodzakelijk zijn te werken met een duikploeg.
De minimale dikte van de betonblokken is 100 mm en de gewichten van de matten kunnen variëren van ca. 100 tot 300 kg/m2. De uitvoering van de blokken en de afwerking van de toplaag kan op een aantal verschillende manieren: open en dichte blokken, genokt of glad. Daarbij kan gekozen worden voor een ECO-toplaag.

Principeschets

Onderdelen (in nummers)

  1. RONA®Blokkenmat geprefabriceerde betonmatras
  2. HP90/90LL woven geotextiel met lussen
  3. hijszoom voor verwerken
  4. inwasmaterial; uitkomende grond of gebroken gesteente
  5. teenconstructie; afhankelijk van het talud; matten ca. 1 m1 laten doorlopen op de bodem
  6. bovenconstructie: het geotextiel in kielspit wegwerken.
  7. Aansluiting op maaiveld met grasbetontegels of groot formaat taludplaten uitvoeren
  8. waterstand hoeft niet verlaagd te worden

Aanbrengen

De matten worden aangebracht met een klem, evenaar en hijskraan. De overlap van het geotextiel zit aan één kant zodat de matten een aansluitend en zanddicht geheel vormen. De matten kunnen indien gewenst aanvullend worden verankerd door stalen haarspelden door de gaten in de betonblokken te drukken.

Technische informatie

Voor technische informatie over de RONA®Blokkenmat klik u hier. Voor een nadere toelichting, dimensionering en/of een passende oplossing voor uw project kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs via ons kantoor in Kampen (085 – 049 5020).