RONA®Blokkenmatras
RONA®blokkenmatras uitgevoerd ‘indendroge’ bij de inlaat van een drinkwaterfabriek

Altena Infra Materialen in ’t Harde levert een breed scala aan producten voor de weg- en waterbouw. In dit brede scala vallen onder andere duikers en tunnels van staal, beton en kunststof, stuwen en bermverhardingssystemen. Maar zeker ook bodem- en oeverbescherming van het kleinste korreltje leem tot grote betonzuilen voor zeeweringen.

Een innovatie die past binnen het segment van oeverbescherming is de RONA®betonblokkenmatras. Bij de bestaande betonblokkenmatten als de betomat of de greenflex mat worden blokken gekoppeld met kabels of met een kunststof plug aan geotextiel. Vervolgens worden deze relatief zware matten als prefab elementen op het werk aangevoerd en met zwaar hijsmateriaal verwerkt.

Bij de RONA®betonblokkenmatras werkt Altena, vanwege de milieuaspecten rondom zware metalen en de zekerheid rondom de verbinding van de blokken, met géén van deze twee verbindingsmiddelen.

Wij bevestigen de betonblokken op een extreem sterk geweven lussenweefsel met een inerte mortel. Dat gebeurt ‘indendroge’ waardoor er geen overgangen en naden zijn en de verankerde verharding altijd past tegen de kades, langshoofden of taludeinden.

Door het ‘in situ’ vervaardigen van deze elementenverharding wordt er tijd en geld gespaard. Waar toch gebruik moet worden gemaakt van prefab blokmatten, bv. wanneer deze onder water moeten worden afgezonken, kan de blokkenmatras perfect aansluiten hierop. Ideaal bij bv. brugtaluds of het aanleggen van hellingbanen.

De RONA®blokkenmatras is vanwege het hoge eigen gewicht van 200-300 kg/m2 en de weerstand tegen ‘uplift’ vanwege de hol- en dolverbindingen en de verankering van elk blok aan de ondergrond bestand tegen zeer hoge stroomsnelheden. Dat maakt de betonblokkenmatras geschikt bij overlaten, achter uitstromingsconstructies en bij inlaatconstructies.

De RONA®blokkenmatras kan worden opgebouwd uit relatief open blokken, dichte blokken of een combinatie van beide. De afmetingen van de matras zijn in principe onbegrensd en de dagproductie is hoog en kan met lichte mechanische hulpmiddelen worden uitgevoerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Altena Infra materialen